Om oss på Unicycle


Vi på Unicycle.se har cyklat enhjuling sedan 1970 och är därmed enhjulingssveriges pionjärer! Enhjulingssporten har alltid varit en viktig del i vårt liv, redan långt innan vi började vår verksamhet.

Vi, Helene och Peter Sandström har sålt produkter inom sport, träning, balans och koordination sedan 1994. I slutet på 90-talat började med enhjulingar som snabbt växte till en storsäljare. Tio år senare påbörjade vi vårt samarbete med Unicycle.com och 2003 lanserade vi vår specificerade enhjulingsbutik online. Samma år anordnade vi också den första enhjulingsträffen för alla Sveriges dåvarande enhjulingscyklister.

Sedan dess har det gått i en rasande fart. Vi har arrangerat enhjulingsträffar runt om i hela Sverige, startat enhjulingsklubben och forumet Enhjulingsfolket för alla Sveriges cyklister och arrangerat Enhjulings-SM i 10 år. Vi har också åkt runt i världen på internationella tävlingar och konvent med Svenska enhjulingseliten och tävlat på allt från VM och EM till EUC. På olika träningar och event runt om i landet har vi lärt upp tusentals barn och vuxna att cykla enhjuling.

Vår enhjulingsverksamhet är Sveriges absolut största! Vi säljer alla möjliga typer av enhjulingar och all utrustning, tillbehör och reservdelar man kan tänkas behöva. Hos oss hitta du bara kvalitetsprodukter och vi hjälper och vägleder dig alltid i ditt val av cykel. På sidan av försäljningen har vi samtidigt också i alla år arbetat för att driva Enhjulingssverige framåt och introducera och sprida sporten i nya sammanhang bland nya människor.

Det har vi exempelvis gjort genom de enhjulingträningar vi haft varje söndag i Liljeholmshallen i Stockholm. Hit är alla alltid välkomna – nybörjare och redan duktiga cyklister! Det finns alltid nya saker att lära sig inom enhjulingssporten. Enhjulingsträningarna är en jätterolig plats där man enkelt träffar många andra enhjulingscyklister, cyklar tillsammans och lär av varandra.

2006 arrangerade vi, Helene och Peter, Enhjulings-SM för första gången! Tävlingen sträcker sig alltid över en helg i juni, fredag-söndag, och under dessa dagar tävlar man i en mängd olika grenar samtidigt som man får årets roligaste tillfälla att träffa cyklister från hela Sverige. I kombination med tävlingarna håller cyklister workshops för varandra och cyklar och tränar tillsammans. Sedan begynnelsen 2006 har SM vuxit för varje år med fler och fler deltagare. Läs mer om tävlingen och vilka grenar vi tävlar i här! På SM möts också hela det svenska enhjulingslandslaget som vartannat år tar sig till VM-tävlingarna någonstans i världen. Vi har bl.a. tävlat i Italien, Dannmark, på Nya Zeeland och i Schweiz – där vi för några år sedan mötte och vann mot Korea i enhjulingshockey. 

Varje år genomför vi också en mängd event och deltar på festivaler runt om i Sverige där vi lär människor cykla enhjuling och visar upp sporten. Tillsammans med Sveriges bästa enhjulingscyklister håller vi i uppvisningar och inspirerar människor att balansera på ett hjul.


Unicycle.se 

Adress: Vintervägen 1, 192 70 Sollentuna 
Email: info@ifx.se
Telefon: 08-715 18 80 (Vardgar 09:00-18:00)
Öppettider Butik - vi har öppet året runt!
Vardagar
 (måndag till fredag) 11:00-18:00 
Lördagar (april-september) 11:00-14:00 & (oktober-mars) 12:00-14:00
Röda dagar har vi stängt
Vill du besöka oss utöver våra ordinarie öppettider går det jättebra att kontakta oss så hittar vi en tid som passar!


IFX AB är ett sport- och fritidsföretag inriktade på vattensport och balansträning som har sålt produkter för träning, sport, fritid och hälsa sedan 1994. Helene och Peter Sandström startade företaget då och driver det fortfarande idag. Sedan tio år tillbaka finns vi i Sollentuna i Stockholm. Här hittar du vår butik, kontor och lager – välkommen!

Vi erbjuder produkter i hög kvalitet från marknadens bästa varumärken. Som kund hos oss kan du alltid vara säker på att du får rätt utrustning och professionell service. Parallellt med försäljningen arrangerar vi även året runt evenemang, kurser, tävlingar och uppvisningar med de produkter vi säljer.

Läs mer om vårt företag och våra produkter på www.ifx.se!

Företagsinformation

Unicycle.se ingår i IFX AB 
IFX AB Organisationsnummer 556509-5030. (etabl. 1994)
Bankkonto SEB 5227-1007852
Bankgiro 5947-2571
Betalning från utlandet:
Iban-nummer: SE8750000000052271007852 Bic-kod: ESSESESS

enhjuling och slackline